Click for Koh Samui, Thailand Forecast

Att se


Det finns mer att se på Koh Samui utöver de vackra stränderna och hisnande vyerna. Här finns flera färgglada tempel som inbjuder till att se buddhismen inifrån, vattenfall som faller ner från bergen och friskar upp efter lite trekking samt fantastiska solnedgångar som kan ses från en av alla de utsiktsplatser som finns på Samui. Dessutom är ett besök på Khun Nims trädgård i Samuis bergiga miljöer något som inte bör missas.


Religiösa Platser

Det första landmärket du kommer att se när du anländer till Koh Samui med flyg, är den 12-meter höga Big Buddha-statyn vid Wat Phra Yai och Wat Khao Hua Juks gyllene Chedi. Utöver de typiska thailändska templen, kan du även hitta kinesiska tempel, helgedomar, moskéer och kyrkor som ligger runt om på ön. Templen är öppna för alla att besöka, men kom ihåg att ha långbyxor och långärmade tröjor samt att ta av skorna när du går in.Utsiktsplatser

Koh Samui har många utsiktsplatser varifrån där du kan se ut över stränderna och de omgivande öarna. Soluppgången kan skådas från utsiktsplatsen Lat Ko som ligger mellan Chaweng och Lamai. Solnedgången ses bäst från västkusten och Nathon.
Vattenfall

I de inre delarna av Koh Samui finns ett antal vattenfall som kan ge ett intressant miljöombyte för dig som tröttnat på stranden. Vattenfall har alltid varit en av favoriterna bland attraktioner i naturen för både lokalbefolkningen och turisterna. Det mest populära av dessa är vattenfallet Na Muang. Detta är en idealisk plats för trekking och för att rida elefant eftersom omgivningen består av tät skog.
Övrigt

Förutom tempel och naturens skönhet finns det även andra intressanta sevärdheter på Samui. Till exempel finns det ett hundra år gammalt hus byggt utan spikar och en magisk buddhistisk trädgård som byggdes av en man i Samuis berg. Dessutom finns det några egendomliga klippformationer som kallas Hin-Ta – Hin-Yai.

Sök plats
Karta Koh Samui
Populära Attraktioner

Big Buddha
Plats : Big Buddha Beach

Grandfather rock (Hinta Hinya)
Plats : Lamai Beach

Muang waterfall
Plats : Na Muang - Västra Kusten

Lat Ko Viewpoint
Plats : Chaweng Noi

The Mummified Monk
Plats : Wat Rao Khunaram

© 2017 Samui.se - Alla Rättigheter Förbehålles.
Reseinformation om Koh Samui
Web Sawadee Public Company Limited
888/124 Ploenchit Rd., Bangkok 10330, Thailand.