Click for Koh Samui, Thailand Forecast
Guide över Samuis områdenSödra Kusten
Vad finns att göra på Södra Kusten?

Hua Thanon:

En 10 minuters bilresa söder om Lamai finner du den muslimska fiskerinäringen med marknad med daglig färsk fisk och skaldjur och dussintals färgglada longtail-båtar. Samui Aquarium och Butterfly Garden ligger också i närheten.

Lyxiga boutiqueresort finns på den lugna stranden Laem Set, Bang Kao och på sluttningar som erbjuder natursköna utsikter över de närliggande öarna Koh Tan och Koh Matsum med fastlandet i horisonten. Det finns inget direkt nattliv, så stället garanterar en avkopplande och lugn semester.

Laem Set:
Laem Set ligger på den södra kusten av Koh Samui, havet är för grunt för simning. Men de stora släta stenblocken på stranden och kokospalmer lutar i omöjliga vinklar gör ändå det här stället spektakulärt. Det är ett av de mer avkopplande områdena på Koh Samui med inget nattliv eller butiker. Du måste köra 20 minuter till Lamai eller 40 minuter till Chaweng om du vill shoppa eller utföra andra ärenden.

Laem Set har några få lyxiga hotell, Boutiqueresort, dedikerade span och förstklassig mat. Det är nära till vattenfall och andra djur- och naturupplevelser som är perfekt för naturälskare. Stranden med mjuk sand är ett bra ställe för eftermiddagscocktails. Laem Set är än så länge orört och tyst. Eftersom utvecklingen på Samui har nått smått chockerande höga och moderna höjder, kan det vara värt att besöka det här stället innan magin går förlorad.

Laem Sor & Bang Kao:
Den södra kusten av Koh Samui består av några mindre stränder med hisnande utsikt över öarna utspridda ut mot horisonten. Ett berömt landmärke är Laem Sor Chedi som ligger vid den steniga vattenkanten. Bang Kao är fortfarande charmigt men ganska outvecklat, stränderna är steniga och inte speciellt lämpliga för bad.

Det här stället är istället mest känt för sin naturliga skönhet och erbjuder en perfekt tillflyktsort för en lugn semester. Nattlivet och shoppingområdet Lamai kan nås på 15 minuter.Rem Tanote:
Thong Tanote Beach, är en avskild strand på södra kusten av Koh Samui som erbjuder hisnande landskap vid Thailandsgulfen. Du har en fantastisk utsikt över Koh Tan & Mutsum Islands.

Vi uppmuntrar våra gäster att dra nytta av den fantastiska snorklingen och dykningen som du direkt kan utforska på de här öarna. Den södra kusten är mycket lugn och det finns ingen shopping eller nöjesliv i närheten. Det tar dock bara 20 minuter att köra till Lamai eller 30min till Chaweng.

Att se

1. Samui Butterfly Garden
Förutom att observera några av regionens vackraste fjärilar på nära håll, kan du bevittna fjärilars livscykel eftersom vissa arter föds upp på plats. Det finns även insekter, nattfjärilar och ett bihus.
Plats: vid södra kusten nära Hua Thanon
Öppet: Dagligen från 09:00 till 18:00. Tel. 077424020

2. Samui Aquarium och Tiger Zoo
En spektakulär samling av tropiska fiskar och otaliga andra färgglada vattendjur, t.ex. sköldpaddor och en massa andra vackra varelser, som du själv kan få mata. Poolerna är också hemmet för många varianter av stenar och multi-färgade koraller för att skapa naturliga omgivningar. Det finns också ett Tiger Zoo med kungliga Bengaltigrar, unga leoparder och massvis av exotiska fåglar.
Plats: Vid Samui Orchid Resort Ban Harn Beach (Hua Thanon)
Öppet: Dagligen från 09:00 till 17:00. Tel. 077424017

3. Wat Sumret
Det här relativt gamla templet har en Buddhabild i marmor som är från Burma. Byggnaderna innehåller flertalet olika Buddhabilder, en är i ett liggande läge och den högsta, som är nära tre meter hög, transporterades hela vägen från Indien.
Plats: 800 meter väster om Hua Thanon på 4169 ringvägen.

4. Masjid Nurulihsan
Plats: Hua Thanon

5. Gammalt hus
Ett hus i Ban Thale som är byggt av teak, helt utan spikar och är det äldsta huset på ön. Det byggdes för omkring 150 år sedan och är uppbyggd med teakplankor och visar prov på vackert trädsnideri.
Plats: Koh Samui sydkust

6. Laem Sor Pagoda
I grunderna av Wat Laem Sor, ligger Chedi (Pagoda) utformad, som är täckt med otaliga små gula plattor som verkar vara gyllene om man kollar från ett nära håll. Laem Sor ligger längst ner på den södra delen av ön av vägen 4170 mellan Ban Tale och Ban Pang Ka. Följ vägen med skyltarna "Waikiki Bungalows" och Pagodan ligger i slutet av vägen.
Plats: Thong Krut

7. khao Chedi
Också beläget i Wat Laem Sor grunderna, men Khao (berg) Chedi ligger en bra bit bort. Fram till några få månader sedan hade detta förstörda monument glömts bort i flera år. Nu har den igenvuxna stigen som leder till Chedi röjts och det finns en enkel åtkomst. Cirka 300 meter väster om Laem Sor Chedi finns en kulle. Vid början av kullen en ligger en litet hus, 100 meter till höger om den här bostaden, är vägen synlig. Det leder en trappa upp till toppen som tar ca 10 minuter att klättra. På toppen, ligger de spännande ruinerna av Khao Chedi som hälsar gästerna välkomna. Panoramautsikten av Laem Sor Bay och de närliggande öarna härifrån är hisnande.
Plats: Thong Krut, 300 meter väster om Laem Sor Chedi

8. Buddhas Fotavtryck
Det finns faktiskt fyra fotavtryck här, precis efter varandra. Var och en är konstnärligt utgrävda. Fotavtrycken går att hitta i en blygsam helgedom, 150 steg uppför en brant backe. Toppen på kullen erbjuder också en fantastisk utsikt över slätten, bergen och havet över trädtopparna. Buddhas fotavtryck är det inte skyltat till, men man kan lätt hitta rätt genom att gå upp en asfalterad backe på vänster sida.
Plats: två kilometer väster om avfarten till Butterfly Garden på vägen 4170.

9. Coral Buddha
Tidigare en av Samui huvudattraktioner, nu besöks den här lilla, förfallna statyn nästan bara av buddhistiska anhängare. Även om den är förfallen, är Coral Buddha fortfarande vördad och är en plats för tillbedjan för munkar från närliggande Wat Sumret. Det enda riktningsmarkeringen är en liten undangömd skylt parallellt med vägen som är lätt att missa när man kör förbi.
Plats: på ringleden 4169, cirka 800 meter väster om Hua Thanon.

10. Namuang vattenfall
Det finns 2 vattenfall. Na Muang är 18 meter högt och kan nås med bil eller motorcykel. Na Muang 2 är ca 80 meter högt och kan endast nås med en 30 minuters promenad. Vattenfallen är de mest natursköna på ön.
Plats: 10 km söder om Nathon på Ban Thurian

11. Wat Kiri Wongkaram
Den mumifierade kroppen av den buddhistiska munken Loung Från Ruam kan ses här i en glasmonter. Han placerades i den efter hans död 25 år sedan och hans kropp är fortfarande i förvånansvärt gott skick. Templet går att hitta genom att följa vägen 4170 söderut från Ban Saket och sedan svänga höger genom stora elefantstatyer. Följ den här vägen ytterligare en kilometer och templet ligger på höger sida.
Plats: 4170 Road, söder från Ban Saket.


Att göra

1. Kite Boarding Asia
Professionella kiteboarding instruktörer och försäljning av utrustning.
Plats: Samui Orchid Resort, Ban Harn, Hua Thanon.
Öppet: Dagligen, Tel. 0815914592/3/4

2. Samui Dojo
Gasshuku, Shotokan, Wado Ryu, Jujitsu, Judo, Kokushinko, Aikido och mycket mer. Kurser i självförsvar.
Plats: Nära Hua Thanon.
Öppet: Dagligen 12:00 till 00:00, Tel. 0819680359

3. Namuang Jungle Trip
Elefanttrekking - 30 minuter. & 1 timme.
Plats: Namuang vattenfall 2.
Öppet: Dagligen från 09:00 till 17:00.

4. Namuang Safari Park - Chongkhow ATV Natural Track
Elefanttrekking, orm, fågel och krokodilshow.
Plats: Vid Namuang vattenfall 2.
Öppet: Dagligen från 09:00 till 17:00 Tel: 077424098

5. Baan Chang Elephant Camp
Plats: Mittemot Wat Khunaram.

6. Samui Namuang ATV Park + Paintball & BB
Plats: Mittemot Wat Khunaram.
Öppet: Dagligen från 09:00 till 18:00. Tel. ATV 077424729; PB 0878866427

7. Dagstur till Koh Tan
Koh Tan, eller "Koh Katen", som den ibland kallas, har en lång sandstrand och bra korallrev på östra och södra kusterna. Koh Tan är omgivet av fyra andra små öar som också väntar på att bli utforskade. Om du tröttnar på att sola, dykning och snorkling, finns det alltid vandring, fiske, fladdermusgrottor och annan sightseeing
Plats: Koh Tan bara 2 km. från södra delen av Koh Samui.


Shopping

1. Hua Thanon färskmarknad
Plats: Hau Thanon
Öppet: Dagligen

2. Rum Distillery
Rombryggning på Samui
Plats: Tong Krut, söder om Samui.
Öppet: Dagligen, Tel: 0 862 826 230, 0 7741 9023


Restauranger

1. T.K. Restaurant
Plats: Thong Krut
Mat: Internationell & Thailändsk
Öppet: Dagligen, från 09:00 till 21:00. Tel: 0 7733 4052-3, 0 817 878 373, 0819 702 669, 0 818 951 178

2. Baan Lamom
Den bästa platsen för den europeiska och traditionella thailändska rätter
Plats: På en större kurva på väg 4170, Hua Thanon
Mat: Thailändsk
Öppet: Dagligen, Tel: 0 7723 3146, 0 813 962 487

3. Fisherman Outlet Restaurant
Plats: Hua Thanon
Mat: Thailändsk
Öppet: Dagligen

4. Ban Hua Thanon Seafood
Plats: Samui Ring Road, Hua Thanon
Mat: Thailändsk
Öppet: Dagligen, Tel: 0 7741 8355


Hälsa & Skönhet

1. Yoga Thailand Retreat Center
Plats: Namuang, Koh Samui, Thailand.
Öppet: från 08:00 till 21:00. Tel: 0 7792 0090-1, 0 894 991 861

Sök plats
Karta Koh Samui
South Coast Recommended

Laem Sor Chedi
Typ : Sevärdheter
Plats : Thong Krut

Wat Khao Chedi
Typ : Temple
Plats : Thong Krut

Buddha Footprint
Typ : Sevärdheter
Plats : south of Samui

Coral Buddha
Typ : Sevärdheter
Plats : West of Hua Thanon.

Samui Butterfly Garden
Typ : Sevärdheter
Plats : South of Samui

The Samui Aquarium and Tiger Zoo
Typ : Sevärdheter
Plats : Ban Harn beach

Wat Kiri Wongkaram
Typ : Temple
Plats : Ban Saket.

Namuang Safari Park
Typ : Sevärdheter
Plats : Namuang

Namuang Jungle Trip
Typ : Tour och Aktiviteter
Plats : Namuang

Samui Namuang ATV Park
Typ : Sport & Aktiviteter
Plats : Namuang

Yoga Thailand Retreat Center
Typ : Hälsa & Skönhet
Plats : Namuang

Namuang Waterfall
Typ : Sevärdheter
Plats : Namuang

Wat Sumret
Typ : Temple
Plats : Hua Thanon

Ancient House
Typ : Ancient House
Plats : Hua Thanon

Kite Boarding Asia
Typ : Sport & Aktiviteter
Plats : Hua Thanon

Samui Dojo
Typ : Sport
Plats : Hua Thanon

© 2017 Samui.se - Alla Rättigheter Förbehålles.
Reseinformation om Koh Samui
Web Sawadee Public Company Limited
888/124 Ploenchit Rd., Bangkok 10330, Thailand.